Договір оренди. На що звертати увагу?

Договір найму

         Договір найму (оренди) – це домовленість двох сторін, за якою наймодавець передає або зобов’язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Такий договір вважається укладеним з моменту передання укладення договору, за яким майно передається у тимчасове користування . Сторонами договору оренди є наймодавець (фізична чи юридична особа, власник майна або особа яка має право передавати майно у найм) та наймач (фізичні та юридичні особи).

         Юристи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам у складанні договору оренди на вигідних для Вас умовах.

Предметом договору оренди є річ, що визначена своїми індивідуальними ознаками та майнові права. Предметом може бути лише неспоживча річ.

Термін користування річчю встановлюється у договорі. Якщо термін не визначений, то він встановлюється в залежності від мети користування річчю.

Плата користування таким майном встановлюється у грошовій чи натуральній формі за домовленістю між сторонами. Форма плати за користування майном встановлюється договором найму. Договором або законом може бути встановлено періодичний перегляд, зміну (індексацію) розміру плати за користування майном. Наймач має право вимагати зменшення плати, якщо через обставини, за які він не відповідає, можливість користування майном істотно зменшилася. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором. Наймач звільняється від плати за весь час, протягом якого майно не могло бути використане ним через обставини, за які він не відповідає.

Форма укладення договору може бути усною (між фізичними особами щодо речей побутового призначення), письмовою (щодо найму будівлі, капітальної споруди), письмовою, яка підлягає державній реєстрації.

При укладенні договору оренди, слід звертати увагу на предмет та ціну, що є істотними умовами цивільно – правового договору. Також слід звертати увагу на штрафні санкції та види відповідальності за договором.

Обов’язково варто звертати увагу на якість  речі, її стан для експлуатації, характеристики. Дуже важливий фактором в договорі оренди є можливість страхування речі, яке дозволить уникнути збитків.  Слід звертати увагу на можливість піднайму в договорі, а також про види відповідальності при пошкодженні речі.

         Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть вам у вирішенні спірних ситуацій та представництві Ваших інтересів у судах будь яких інстанцій.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Оренда майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *