Як провести переговори з орендодавцем?

переговорів з контрагентом

Ринок оренди стрімко розвивається, що зумовлює потребу в укладенні договорів оренди для врегулювання орендних відносин. В процесі переговорів між орендарем та орендодавцем виникають питання, які потрібно узгодити.

         Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам в проведенні переговорів з контрагентом та вирішать всі Ваші питання.

Досить часто потрібно змінити умови довгострокового договору. Для цього слід знайти консенсус між орендарем та орендодавцем. Для успішного проведення переговорів потрібно навести вагомі аргументи, донести суть та можливість перегляду умов договору. Даний варіант переговорів є гнучким та лояльним. Також можна поставити орендодавця в рамки вибору шляхом конкретного поставленого питання про звільнення площ, наприклад.

Якщо дане питання пролунає за пару місяців до закінчення договору оренди, ймовірно, орендодавець погодиться, оскільки він не зможе в короткі терміни знайти заміну, так як пошук орендаря вимагає значних витрат часу та фінансових ресурсів. Тому важливо орендарю знайти сприятливий момент до закінчення умов договору.

Якщо питання стосується оренди приміщень у бізнес – центрах (орендна ставка), питання переговорів буде складнішим, оскільки у власників знаходиться конкурентоспроможний фінансовий актив. Самі приміщення в бізнес – центрах притягують увагу нових орендарів. Власники ставлять орендну ставку,яка відображає ринкову ситуацію. Важливим є укладання договору на вигідних умовах для орендаря (ремонт приміщення за рахунок власника, канікули в оплаті тощо). Завдання власника – примноження своїх прибутків, а завдання орендаря – знайти приміщення з усіма необхідними характеристиками, домігшись мінімально можливої ставки.

        Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам в проведенні переговорів та досягненні балансу інтересів.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Оренда майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *