Який порядок реєстрації місця проживання іноземця в Україні ?  

Дане питання, як запевняють спеціалісти в сфері міграційного законодавства Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», є актуальним на сьогоднішній день як для іноземців, що прибувають до нашої країни, так і для тих власників житла, де безпосередньо поселяються громадяни іншої країни після приїзду до України.

Особливості реєстрації місця проживання іноземців в Україні регулюється Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». А також Правилами реєстрації місця проживання, затвердженими Постановою КМУ від 2 березня 2016 року №207.

Процедура реєстрації місця проживання сама по собі не є складною.

Отже, відповідно до вказаних Правил реєстрації місця проживання іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території  України, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

Реєстрація місця проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється в день подання особою або її представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно із зняттям з попереднього місця проживання.

Дані правила також застосовується до іноземців, або осіб без громадянства, які отримали посвідку на тимчасове місце проживання. В даному випадку, іноземець повинен зареєструвати своє місце проживання за адресою, яку було вказано при поданні документів в Державну міграційну службу України як адресу тимчасового перебування. Після реєстрації місця проживання іноземця, ця адреса зазначається в посвідці на тимчасове/постійне місце проживання.

Слід пам’ятати, що реєстрація місця проживання іноземця, відбувається тільки за однією адресою. Але законодавством не встановлено обмежень реєстрації місця проживання декількома особами за однією і тією ж адресою.

Наступні документи мають бути подані іноземцем до центру надання адміністративних послуг для успішного здійснення процедури реєстрації місця проживання:

  1. Заява;
  2. Посвідка на тимчасове/постійне місце проживання в Україні;
  3. Квитанція про сплату адміністративного збору;
  4. Документ, що підтверджує право власності на житло, яке знаходиться за адресою майбутнього проживання іноземця (це може бути договір оренди/найму житла, за яким здійснюється реєстрація місця проживання; нотаріально завірена згода власника житла. В разі відсутності таких документів можлива присутність власника житла під час подання документів з метою підтвердження своєї згоди на заселення іноземця та його реєстрацію за актуальною адресою).
  5. Довіреність, що підтверджує повноваження представника іноземця або особи без громадянства (в разі подання документів не особисто іноземцем).

Підсумовуючи тему цієї статті, юристи АО «Європейський правозахист» не можуть обійти стороною окрему можливу проблему в питанні реєстрації місця проживання іноземців, а саме: складнощі зняття з реєстрації  місця проживання таких іноземців.

З метою уникнення можливих штрафних санкцій та різного роду неприємностей, пов’язаних з питанням зняття з реєстрації місця проживання іноземців, звертайтесь до спеціалістів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист». Які візьмуть на себе супроводження такої справи, а Ваш час та сили буде заощаджено!

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Міграційне законодавство 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *