Яка відповідальність за розповсюдження неліцензійованого програмного забезпечення?

розповсюдження неліцензіованого програмного забезпечення

За розповсюдження неліцензійного програмного забезпечення передбачена відповідальність згідно чинного законодавства України.

Відповідно до ст. 176 Кримінального кодексу України,  незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп’ютерних програм і баз даних, а так само незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, камкординг, кардшейрінг або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, а також фінансування таких дій, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі караються штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе у притягненні до відподальності за незаконне використання неліцензійного програмного забезпечення.

Статтею 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права», окрім інших, передбачено право суб’єкта авторського права звертатися до суду з позовом про відшкодування збитків (матеріальної шкоди), включаючи упущену вигоду, або стягнення доходу, отриманого порушником внаслідок порушення ним авторського права або виплату компенсацій.

Відповідно до п. “г” ч. 2 ст. 52 Закону України “Про авторське право і суміжні права”, суд має право постановити рішення чи ухвалу про виплату компенсації. Крім того, ч. 3 ст. 52 “Про авторське право і суміжні права” передбачено, що суд може постановити рішення про накладення на порушника штрафу у розмірі 10 відсотків суми, присудженої судом на користь позивача. Сума штрафів передається у встановленому порядку до Державного бюджету України.

Використання ліцензійного програмного забезпечення або його аналогів, що не потребують ліцензії дозволить вам уникнути негативних наслідків та є додатковим захистом від розповсюдження неліцензійного контенту.

Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам у відстоюванні та захисті Ваших інтересів в судах будь яких інстанцій.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Інтелектуальна власність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *