Які докази можуть бути подані до суду в суперечках про розподіл майна подружжя?

развод

Слід зазначити, що  суперечки, які виникають при розлученні – не завжди вдається вирішити мирним шляхом. Тому можуть знадобитися послуги юриста з питань сімейного права. Майнові та немайнові проблеми, які можуть виникнути в подібних ситуаціях, краще вирішувати за допомогою адвоката в судовому порядку. Або за добровільним рішенням колишнього подружжя, але юридично правильно оформленому.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», надають консультації та підтримку у вирішенні спорів по сімейним питанням.

Справи, щодо поділу спільного майна подружжя розглядаються місцевими загальними судами в порядку позовного провадження за місцем розташування нерухомого майна або його основної частини, або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебування відповідача.

Слід зазначити, що до вимог про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя,  позовна давність не застосовується за умови, якщо шлюб між ними не розірвано.

В суді необхідно надати достатні докази, що таке майно придбане за час шлюбу.

Вам потрібно буде надати суду всі документи, які у вас є на кожний об’єкт нерухомого (рухомого) майна, договори купівлі-продажу на майно, документи про вартість майна.

  • Якщо це майно, набуте вами до шлюбу, потрібно буде надати підтверджуючі документи часу вашого набуття того чи іншого майна. У разі, якщо на таке майно претендує ваш чоловік/дружина.
  • Якщо у вас є грошові кошти на розрахункових рахунках в банківських установах, також потрібно буде надати суду довіку з банку,  про те, що ви відкрили рахунок в такому банку, і туди подружжя перераховувало грошові кошти. Також потрібно буде отримати в банку довідку про рух ваших коштів у відповідні періоди.
  • Якщо подружжя взяло кредит у банку,  або скористалося іпотечним кредитуванням для покупки нерухомості, такий кредит за законом є спільно нажитим майном і підлягає поділу так само, як і будь-яке інше.

Важливо! При поділі майна суд враховує інтереси неповнолітніх дітей. Наприклад, якщо з матір’ю проживає малолітня дитина, або непрацездатна повнолітня дитина, то частина майна матері може бути збільшена.

Наші адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», допоможуть вирішити Ваші проблеми та нададуть юридичну допомогу з питань стягнення аліментів, розлучення та поділу майна між подружжям.

До основних послуг адвоката входять:

  • Послуги сімейного адвоката Київ при розлученні, сімейних спорах;
  • Консультування з питань, пов’язаних з сімейними правовідносинами;
  • Підготовка та подання необхідних документів;
  • Розірвання шлюбу,  підготовка документів для розлучення.



Катерина Лаврик, адвокат

+380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Розлучення та поділ майна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *