Що робити, якщо ваш чоловік захотів з вами розлучитися?

  Як показує статистика половина, успішних шлюбів рано чи пізно розпадається.

Ініціатором, найчастіше, виступає жінка. Але не завжди. Чоловік теж може вирішити розлучитися зі своєю дружиною через безліч причин. У ситуації, коли чоловік вирішив подати на розлучення, жінка сприймає це як крах в своєму житті, і робить при цьому багато помилок.

В момент, коли сім’я розпадається, все світле забувається і приходять образи. Це породжує розбіжності, що переростають у тривалі судові тяжби. Адвокат у справах сім’ї допоможе вам швидше вирішити ситуацію, що склалася.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», підготували для вас інформацію, що  потрібно робити,  якщо ваш чоловік захотів з вами розлучитися.

Перше. Зберігайте спокій. Постарайтеся зрозуміти чому, і з яких причин чоловік вирішив розлучатися.

Друге. Запропонуйте пожити окремо деякий час, для того щоб чоловік зрозумів, чи дійсно він хоче розлучатися.

Третє. Не поріть з гаряча. Попросіть чоловіка заспокоїтися і не подавати заяви на розлучення, перебуваючи в емоційному стані. Для того, щоб обміркувати все на холодну голову. Якщо ви будете обидва згодні на розлучення, тоді йдіть подавати заяву в РАЦС (у разі відсутності у подружжя дітей та спору щодо майна).

Четверте. Подумайте, як ви будете ділити спільно нажите майно. Запропонуйте чоловікові разом обговорити дане питання. Переконуйте, пояснюйте, намагайтеся знайти оптимальний варіант, що влаштовує обох. Якщо не вдасться домовитися мирно, то справу доведеться вирішувати в судовому порядку. І на це ви витратите набагато більше часу і нервів. В даному випадку радимо, звернутися до сімейного адвоката, він спробує врегулювати сімейну суперечку про розподіл майна мирним шляхом, за допомогою укладання відповідного договору, посвідчується нотаріально.

Адвокат дасть роз’яснення, яка частина майна може вам належати після розподілу, а також проконсультує про нюанси розділу певного майна подружжя, пов’язаних з найбільш актуальними видами майнових і немайнових прав.

П’яте. Якщо у вас немає спільних дітей, і ви обидва згодні на розлучення, тоді можете подавати заяву в РАЦС за місцем проживання. Якщо у вас є діти, тоді вам доведеться вирішувати питання щодо розлучення через судові органи.

Шосте. Якщо рішення про розлучення ви не підтримуєте, то розірвання шлюбу здійснюється через суд. У зв’язку з такою правовою позицією, вам треба буде запастися терпінням, тому що шлюборозлучний процес при відсутності згоди другого з подружжя та з урахуванням завантаженості судів може затягнутися на багато місяців.

Сьоме. Дізнайтеся, які документи вам потрібно взяти з собою в РАЦС, коли будете йти подавати заяву про розлучення.

Восьме. Після розлучення постарайтеся залишитися з колишнім чоловіком в нормальних людських відносинах. Вам ще доведеться з ним контактувати та домовлятися, у випадку, коли у вас є спільні діти.

Дев’яте. Кінцевим офіційним документом, що підтверджує факт розриву сімейних відносин, є свідоцтво про розлучення, видане органами РАЦС. Якщо розглядом питання розірвання сімейного союзу займався суд, то в таких випадках саме судове рішення буде служити підтвердженням розлучення.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» нададуть юридичну допомогу з питань стягнення аліментів, розлучення та поділу майна між подружжям.

 

До основних послуг адвоката входять:

• Послуги сімейного адвоката Київ при розлученні, сімейних спорах;

• Консультування з питань, пов’язаних з сімейними правовідносинами;

• Підготовка та подання необхідних документів;

• Розірвання шлюбу, розлучення, підготовка документів для розлучення.



Катерина Лаврик, адвокат
Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Розлучення та поділ майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *