Як оскаржити нарахування відсотків по кредиту?

відсотки по кредиту

Досить часто в нашому житті зустрічаються випадки нарахування відсотків по кредиту. Перед початком судового процесу, банки мають направити вимогу про повернення боргу. Але навіть після направлення такої вимоги банки продовжують незаконно нараховувати відсотки. Такі дії банку є протиправними, оскільки фінансова установа в односторонньому порядку змінює строк повернення кредиту.

В таких випадках Вам слід звернутися до адвоката по банкам адвокатського об’єднання «Європейський правозахист». Наші фахівці надають професійні консультації в сфері банківського права.

     Банк втрачає право на нарахування відсотків за користування кредитом після закінчення терміну кредитування, яке передбачено в договорі.

Момент закінчення терміну договору є одночасно й початком відліку позовної давності (3 роки). За час позовної давності банк має право для звернення до суду з метою стягнення боргу. Проте часто банки спеціально зволікають з подачею позову для того, щоб довше нараховувати незаконні відсотки.

Незаконно оскаржити дії банку та умови кредитного договору Вам допоможуть адвокати по боржникам адвокатського об’єднання «Європейський правозахист».

Банки включають до кредитних нарахувань:

√ «тіло» кредиту – сума, яку отримали за кредит,

√ відсотки за користування кредитом,

√ штрафи за відсотки за прострочення виплат,

√ комісії за додаткові послуги банку.

Сума боргу визначається на підставі вищеперерахованих пунктів. Досить часто в ході підрахунків може трапитися арифметична помилка на корись банку (нарахування відсотків не на тіло кредиту, а на кредит уже з відсотками). Тому варто перевірити обґрунтованість суми стягнення. В даному випадку варто вимагати в банку розрахункові документи

Досить часто військовослужбовці стикаються з проблемою незаконного нарахування відсотків по кредиту під час мобілізації. В цьому випаду, якщо банки мали всі необхідні документи на підтвердження призову мі не дотрималися вимог закону, незаконне нарахування відсотків можна оскаржити в судовому порядку шляхом надсилання відповідної заяви про скасування штрафних санкцій у банк, надавши підтверджуючі документи.

Також банки в односторонньому порядку змінюють умови договору та відсотки по кредиту, особливо якщо цього пункту не передбачено в договорі. Часто банки забувають повідомити боржника про зміну умов договору.

Протиправні діяння банку щодо нарахування відсотків по кредиту варто оскаржувати в суді. Варто вчасно звернутися до адвоката, оскільки банки можуть звернутися за видачею виконавчого напису нотаріуса без судового порядку.

Володимир Слизченко, адвокат

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Борги по кредитам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *