Що робити, якщо повертати кредит немає чим?

кредитні канікули

В сучасному світі є необхідність кредитів. Враховуючи рівень безробіття, економічну ситуацію, подорожчання цін відбувається, скорочення та несвоєчасна виплата заробітної плати, постає питання в отриманні кредитів. Досить часто бракує коштів на оплату кредитів, а відсотки зростають.

Відповідно до законодавства, у зв’язку з пандемією Covid-19, можна оформити кредитні канікули та призупинити погашення заборгованості на певний період.

кредитні канікули

Кредитними канікулами є пільговий період для позичальників в ході якого не застосовується штрафні санкції за несвоєчасне погашення кредитної заборгованості.    Розрізняють часткову відстрочку щомісячного платежу, повне відстрочення платежу, індивідуальну відстрочку виплат по кредиту.

У разі браку фінансових ресурсів, можна домовитися з банком про відстрочення платежу, реструктуризацію боргу у зв’язку з підтверджуючими обставинами : хвороба, відсутність роботи, інвалідність, пошкодження майна, народження дітей. Вищевказані обставини слід підтвердити відповідними документами : випискою з амбулаторної картки хворого, свідоцтво про народження, документи про пошкодження майна.

Банк може у цьому випадку реструктуризувати Ваш борг, здійснити змін валюти кредиту, продати кредит іншому банку, передати право вимоги за кредитним договором, звернутися до третіх осіб за послугами повернення кредиту, здійснити звернення – стягнення на майно.

Якщо у Вас велика кількість кредитів та нараховані великі відсотки, варто розглянути питання проведення процедури банкрутства фізичної особи.

В будь якому випадку слід письмово звернутися до своїх кредиторів з проханням провести реструктуризацію кредиту та списати прострочені відсотки, пеню та штраф.

В разі Вашої неможливості по сплаті заборгованості, банк може подати позов до суду.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть відстояти   Ваші інтереси в судовому порядку, складуть позов про звільнення від штрафів, підготують звернення до кредиторів з проханням реструктуризувати борг на вигідних для Вас умовах.

Юристи по кредиту адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам скласти звернення, клопотання  в банк, оскаржити в суді кредитний договір, нададуть юридичні консультації.

Володимир Слизченко, адвокат

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Борги по кредитам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *