Куди оскаржити незаконні дії приватного виконавця?

оскаржити незаконні дії

Учасник (громадянин) виконавчого провадження щодо рішень, дій або бездіяльності приватного виконавця має право письмово звернутися до Міністерства юстиції та в Раду приватних виконавців України щодо перевірки діяльності приватного виконавця. Крім цього, у разі надходження скарг на діяльність приватних виконавців до Дисциплінарної комісії приватних виконавців, остання направляє їх на перевірку Міністерству юстиції України чи Раді приватних виконавців України.

Якщо більш ширше розглянути це питання, то відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

З огляду на це зазначаємо, що у разі надходження письмових звернень щодо рішень, дій або бездіяльності приватних виконавців, які учасниками виконавчих проваджень вважаються неправомірними, Міністерство юстиції України проведе відповідну перевірку.

Також хочу зазначити, що рішення, дії чи бездіяльність виконавця щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця щодо виконання рішень інших органів, у тому числі постанов приватного виконавця про стягнення основної винагороди, витрат виконавчого провадження та штрафів, можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом. Рішення та дії виконавця щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Рішення виконавця про відкладення проведення виконавчих дій може бути оскаржене протягом трьох робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

   Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» нададуть юридичну допомогу та вивчать дії державного виконавця, підготують скарги та заяви щодо незаконних дій виконавців.

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Примусова реалізація майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *