Куди звертатися, якщо вас побили?

вас побили

На жаль, в наш час багато жорстокості, насильства і егоїзму. Розгубленість і гнів є закономірною реакцією на посягання на ваше життя і здоров’я, проте необхідно, правильно і послідовно діяти, для отримання належного захисту від незаконних дій в правоохоронних і судових органах.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», підкажуть вам, що ж робити, коли Вас побили.

Перш за все, зверніть увагу на своє самопочуття, і які тілесні ушкодження вам нанесені. Обов’язково зверніться за медичною допомогою. Чим раніше звернетеся, тим більше шансів, що медпрацівники детально опишуть травми, синці, ушкодження, зроблять знімки побиття. Ви повинні простежити, щоб вам написали точний діагноз в довідці, документи які видадуть лікарі, ви повинні зберігати у себе, для надання в поліцію. Також зберігайте всі чеки, що підтверджують понесені Вами витрати на лікування.

Далі, звичайно ж, зверніться в поліцію, для написання заяви про кримінальне  провадження. Після отримання заяви, правоохоронні органи повинні внести заяву в ЄРДР і почати досудове розслідування. Надалі, поліцейські направлять Вас на судово-медичну експертизу, для встановлення характеру побоїв, їх причин і стадії тяжкості у відповідності до ч. 2 ст. 242 КПК України. Від цього залежить як будуть кваліфікувати дії винуватця, а отже, і яке покарання йому загрожує.

Так само, подбайте про свідків, які бачили ці події, і про докази, які потім стануть в нагоді вам в суді.

Обов’язково зверніться по допомогу до адвоката. Адвокат в даній ситуації, в ваших інтересах зможе:

  • проконтролювати належне виконання слідчим своїх обов’язків. Якщо слідчий не діятиме, адвокат може оскаржити це в суді;
  • в ваших інтересах здійснить пошук і закріплення доказів у провадженні;
  • в ваших інтересах зможе вести переговори з винуватцями з приводу відшкодування Вам матеріальної і морально шкоди;
  • в ваших інтересах підготує необхідні заяви і клопотання якщо це буде потрібно;

Чим раніше після побиття Ви звернетеся за консультацією до адвоката, тим більше шансів швидко домогтися виявлення і покарання винуватця, а також відшкодування заподіяної Вам шкоди.

За більш детальною інформацією звертайтеся до наших адвокатів адвокатського об’єднання «Європейський правозахист».

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Захист у кримінальному провадженні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *