Куди скаржитися, якщо під час допиту слідчий вам загрожує?

слідчий

Правильний психологічний настрій на допиті – запорука вашого успіху. Не варто вступати в полеміку чи демонструвати свої здібності. На всі питання треба відповідати як можна більш коротко і по суті. Перед допитом слідчі збирають інформацію про особисте життя людини, щоб використовувати її під час бесіди.

Щоб не відбувалося під час допиту, дуже важливо пам’ятати і нагадувати слідчому про те, що він посадова особа. Якщо на допиті відбувається щось негативне, відразу телефонуйте рідним і повідомляйте, що Вам потрібна допомога. А краще телефонуйте адвокатові. Говоріть відразу, що Вам слідчий погрожує арештом, фізичним насильством або чимось іншим.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», допоможуть вам. Найкраще, щоб адвокат був присутній з вами на допиті, в випадках подібних дій, міг написати скаргу до вищого органу на слідчого.

    Куди ж потрібно звертатися, якщо вам загрожує слідчий, і що робити?

По-перше, дзвоніть одразу на гарячу лінію поліції, за номером 102, так само в Генеральну прокуратуру або Службу безпеки України.

По-друге, повідомте хто Ви, і що з Вами відбувається, які саме порушення. Якщо у Вас будуть відібрати телефон, тоді кричіть якщо інших варіантів немає. Якщо до Вас застосовують фізичний вплив, погрожують Вашому здоров’ю або Вашим рідним – переривайте допит, вибігайте з кабінету, кличте людей, йдіть до керівника управління. Якщо вдасться вийти з кабінету слідчого – терміново звертайтеся із заявою в ДБР або прокуратуру, і також повідомте про це адвоката.

По-третє, постарайтеся записати всі загрози на диктофон телефону, або краще зняти на відеокамеру.

По-четверте – напишіть заяву в поліцію, якщо її не приймуть, напишіть заяву або скаргу в прокуратуру на перевищення своїх повноважень слідчим і загрозу Вашому житті. Як показує практика, прокуратура швидко реагує на такі заяви.

По-п’яте, зверніться до суду, але краще щоб це робив адвокат. Таким чином правоохоронні органи можна змусити внести відомості в ЄРДР і відкрити кримінальне провадження, яке не хочуть розслідувати.

По-шосте – можете звернутися до депутата вашого округу і розповісти про дії представника закону. Як показує практика, депутати використовують цей важіль тиску, щоб показати виборцям свою роботу, а саме направляють в поліцію депутатський запит.

Якщо за даним фактом порушать кримінальне провадження, вас будуть викликати на слідчі дії. Якщо в порушенні буде відмовлено, про це вам повідомлять особисто.

Наше адвокатське об’єднання «Європейський правозахист», рекомендує звертатися за допомогою до адвоката негайно.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Захист у кримінальному провадженні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *