Як та чому варто зареєструвати логотип компанії?

реєстрація логотипу

Логотипом є графічний знак, текстове позначення чи їх комбінація, які відображають суть та головну ідею бренду. Відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», логотип є однією з форм торгової марки і реєструється, як і будь який товарний знак, на загальних підставах.

Процедура реєстрації логотипу містить такі етапи : перевірка логотипу на схожість з вже зареєстрованими логотипами, товарними знаками; складання заявки та сплата державного збору з подальшим пакетом документів в Укрпатент. Наступною вимогою є організація експертизи поданої заявки (перевірка документації, перевірка позначення на відповідність вимогам до логотипів та торгових марок). Після перевірки та проведення експертизи, ухвалюється рішення про реєстрацію логотипу або відмову в реєстрації. Наступним кроком буде сплата мита за видачу посвідчення. У разі позитивного результату, заявникові видається свідоцтво протягом місяця з дня сплати збору. Право володіння діє впродовж 10х років, після чого його слід переоформити.

 Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе Вам у складанні повного пакету документів для подачі в Укрпатент.

Володіти логотипом в Україні можуть фізичні особи, резиденти та нерезиденти України; при цьому не обов’язково бути фізичною особою –  підприємцем; юридичні особи, резиденти та нерезиденти України; групи осіб (фізичних та юридичних).

Зареєструвати логотип потрібно, оскільки власник матиме свої унікальні права на логотип.

Власник охоронного документу на логотип має право : використовувати логотип; абсолютну можливість забороняти усім іншим особам застосовувати позначення без його згоди;віддавати (продавати) будь-якій іншій особі власність на назву повністю або  частково; надавати будь-якій іншій особі (чи декільком особам) ліцензію-дозвіл на використання логотипу відповідно до ліцензійної угоди/контракту – на обмежений термін, де визначені умови та територія. Ліцензіар може отримувати винагороду за використання логотипу.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе захистити Ваші права як власника логотипу.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Інтелектуальна власність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *