Оформлення договору оренди комунального майна в Києві.

договір оренди комунального майна

Питання договору оренди комунального майна регулюється Законом України «Про оренду державного та комунального майна», Постановою КМУ від 03.06.2020 № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Договір оренди комунального майна затверджується на сесіях міської ради. Для цього подається відповідний проект рішення про примірний договір оренди комунального майна. До рішення подаються регуляторний акт, пояснювальна записка, де описується доцільність прийняття рішення, прогноз, нормативно – правова база врегулювання даного питання, фінансова складова.

Проект рішення подається на розгляд депутатських комісій з подальшим винесення питання на сесію. Рішення набуває чинності з дня його офіційного оприлюднення.

         Юристи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть вам у складанні пакету документів для подачі на сесію.

Місто Київ є досить сучасним в питання оренди комунального майна. Столиця активно проводить аукціони, а в 2019 році була запущена онлайн – мапа перегляду об’єктів комунальної форми власності, яка містить інформацію щодо стану, умов використання та передачі потенційних приміщень для оренди.       Впровадження онлайн – карти забезпечить прозорість, вільний доступ населення до інформації.

Відповідно до рішення ХІ сесії VIII скликання Київської міської ради від 23.07.2020 № 50/9129,орендодавці майна територіальної громади міста Києва є виконавчий орган Київської міської ради – Київська міська державна адміністрація (щодо нерухомого майна, яке передається в оренду Департаменту комунальної власності м. Києва).

Департамент комунальної власності є орендодавцем щодо єдиних майнових комплексів комунальних підприємств, нерухомого майна та споруд, майна, що не увійшло до статутних капіталів, а також нерухоме майно, яке передається районним в місті Києві державним адміністраціям. Постійна комісія Київської міської ради з питань власності розглядає питання щодо договорів оренди комунального майна в місті Києві.

         Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» забезпечать юридичний супровід від початку складання документів до винесення рішення.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Оренда майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *