Куди звертатись, якщо вам стало зле від їжі у шаурмі?

стало зле від їжі

Якщо вам стало зле після відвідування закладів громадського харчування або ви придбали неякісний продукт готовий до споживання у кіоску, в першу чергу вам необхідно звернутися до лікаря. Для того щоб лікар поставив діагноз та призначив лікування.

   Адвокат у сфері захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» радить в першу чергу звернутися до самого закладу, та спробувати врегулювати питання мирним шляхом.

В першу чергу фактом доведення купівлі продукту саме в цьому місці є розрахунковий документ, наприклад фіскальний чек. В маленьких кіосках де виготовляють вуличну їжу рідко їх видають, але майже всі вже обладнанні платіжними терміналами. Отже якщо у вас немає жодного чеку але є транзакція по вашому рахунку з даним суб’єктом господарювання, це вже буде доказом факту купівлі даному місці. Якщо ви сплатили готівкою та не отримали жодного платіжного документу, вирішенням може бути отримання записів з міських або приватних камер відеоспостереження. Але як правило, для цього необхідний адвокатський запит або запити правоохоронних органів.

Контроль за безпекою харчових продуктів у тому числі у закладах громадського харчування здійснюється Держпродспоживслужбою.

До основних завдань Держпродспоживслужби належить, зокрема участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань, спрямованих на виявлення причин та умов, що призводять до виникнення і поширення інфекційних хвороб. У тому числі через харчові продукти, групових та індивідуальних харчових отруєнь, масових неінфекційних захворювань (отруєнь) тощо, а також розгляд відповідних скарг.

Адвокат у сфері захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» має великий досвід врегулювання подібних питань, так більшість випадків завершується шляхом переговорів та згоди між закладом та споживачем, заклад компенсує споживачеві оплату звернення до лікаря та призначене лікування.

У випадку якщо заклад харчування відмовляється компенсувати вам витрати у зв’язку з отруєнням та не визнає свої вини, Адвокат у сфері захисту прав споживачів звертається за захистом ваших прав та інтересів до Держпродспоживслужби. А в крайніх випадках до суду.

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Права споживачів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *