Чи варто одержувати дозвіл на розповсюдження голлівудських фільмів в мережі Інтернет?

дозвіл на показ фільмів

Дуже часто в нашому житті ми стискаємося з явищем «піратства» – відтворення, розповсюдження мережею інтернет фільмів, музичних творів та інших інтелектуальних прав без дозволу автора або без виплати винагороди за використання таких творів.

В Законі України «Про авторське право і суміжні права», в ст. 50 Порушення авторського права і суміжних прав в п. б) зазначено що інтернет піратство – це вчинення будь-яких дій, які визнаються порушенням авторського права і (або) суміжних прав з використанням мережі інтернет.

Піратство в інтернеті має глобальний характер. На боротьбу з піратством спрямовані такі законодавчі акти : Закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (1601-VIII) 23.03.2017 – набрав чинності 26.04.2017; Директива ЄС «Про електронну комерцію» № 2000/31/ЕС від 08.06.2000 року;  Директива ЄС «Про авторське право в єдиному цифровому ринку» № 2019/790/ЄС від 17.04.2019 року; Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів» від 17.08.1998 № 1315, Digital Millennium Copyright Act (DMCA), США, 1998;  ACTA – The Anti-Counterfeiting Trade Agreement та  інші.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» надає юридичну підтримку та супровід в разі виникнення спірних ситуацій.

Відповідно до статті 164-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, демонстрація фільмів або розповсюдження фільмів шляхом продажу або передачі в прокат фільмокопій без державного посвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів – тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією фільмокопій, а також грошей, отриманих від їхнього демонстрування, продажу або передачі в прокат.

Юристи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть у притягненні до адміністративної відповідальності за відсутність дозволу для показу фільмів.

На розповсюдження голлівудського фільму, потрібен дозвіл від головних студій (Sony, Universal, Warner Brothers).

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» надають кваліфіковану юридичну допомогу в отриманні дозволу на показ фільмів та проведенні переговорів.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Інтелектуальна власність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *