Які підстави для визнання недійсними торгів з продажу майна боржника?

Прилюдні торги

Прилюдні торги  є правочином, а відчуження майна з прилюдних торгів віднесене до угод купівлі-продажу. Майно не може бути витребуване від добросовісного набувача, якщо воно було продане у порядку виконання судових рішень. Оскаржувати результати прилюдних торгів можуть заінтересовані особи, якими є боржник, стягувач, поручитель та іпотекодавець.

Однією з підстав визнання прилюдних торгів недійсними є порушення  вимог ведення та оформлення протоколу (п.п.4.14-4.16 Тимчасового положення; п.4.8 Порядку), оскільки в ньому фіксується хід проведення торгів , а його належне оформлення виступає умовою переходу права власності на арештоване майно. Продаж майна особі , яка не мала права брати участь у торгах (наприклад, державний виконавець)  або не мала достатній обсяг дієздатності також відноситься до порушення правил проведення прилюдних торгів, оскільки вимоги до учасників визначені п.п. 3.14;3.17 Тимчасового положення.

Таке порушення є підставою визнання прилюдних торгів недійсними, оскільки відповідно до ст. 215 Цивільного кодексу України є підставою недійсності правочину.

Якщо Вам потрібна допомога адвоката не затягуйте з вирішенням проблем – записуйтесь на консультацію до адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», де Вам нададуть юридичну допомогу щодо поновлення ваших прав на майно.

 

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Примусова реалізація майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *