Особливості перевезення вантажу повітряним транспортом.

особливості перевезення вантажу повітряним траспортом

Доставка вантажу повітряним транспортом – це передача та відвантаження товарів через авіаперевізника. Авіаперевезення вантажів здійснюється між аеропортами комерційної та пасажирської авіації. Авіаційний транспорт може перевозити різні види вантажу: посилки, техніка, тварини, автомобілі. Існують спеціальні та небезпечні вантажі.

Правила перевезення небезпечних вантажів регулюються наказом № 1802 від 12.11.2020 р. «Про затвердження Авіаційних правил України «Порядок та умови повітряних перевезень небезпечних вантажів». Відповідно до п. 13 Наказу, документами на перевезення небезпечних вантажів, які застосовуються при перевезенні небезпечних вантажів повітряним транспортом є: авіавантажна накладна, декларація вантажовідправника для небезпечних вантажів та додаткова інформація (у разі необхідності). Експлуатант забезпечує зберігання документів на перевезення небезпечних вантажів, додаткову інформацію (у разі необхідності), прийомно-контрольний перелік (чек-лист), форма якого встановлена Правилами IATA0 «Dangerous Goods Regulation», письмову інформацію командиру повітряного судна та всю іншу документацію на небезпечний вантаж, яка використовується в окремих видах перевезення небезпечних вантажів, визначеними вимогами Технічних інструкцій, у термін не менше трьох місяців з дати виконання перевезення. В тих випадках, коли документація зберігається на електронних носіях або в комп’ютерній системі, має бути забезпечена можливість її друкування.

Для допомоги в отриманні документів звертайтеся до адвокатів адвокатського об’єднання «Європейський правозахист». Наші фахівці допоможуть в оформленні всіх дозвільних документів.

Спеціальні вантажі мають бути щільно запаковані. Вантаж має мати маркування, відповідну тару. До заборонених видів вантажу відносять зброю, боєприпаси, гази, цінні папери, поштові марки, наркотичні речовини.

Юристи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» знають всі тонкощі та нюанси авіаперевезень.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *