В яких випадках розірвання шлюбу не допускається?

сімейний адвокат

Розлучення – важкий, серйозний крок, який веде до руйнування будинку сім’ї. сімейний адвокат

Розірвання шлюбу вибиває грунт з-під ніг і супроводжується величезним стресом, який можна порівняти, мабуть, лише з втратою близького родича. З огляду на те, що сам процес розлучення в Україні – справа не з простих і легких, тому вже на самому початку шлюборозлучного процесу варто довіритися досвідченому сімейному адвокату або юристу по розлученням.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», підкажуть вам в яких випадках розірвання шлюбу не допускається.

За законодавством України шлюб не є довічним союзом жінки і чоловіки. Подружжя має право на розірвання шлюбу як в органах державної реєстрації актів цивільного стану, так і в судовому порядку.

Згідно з ч. 2 ст. 110 СК України, встановлено, що дружина і чоловік не можуть звернутися до суду з позовом про розірвання шлюбу під час вагітності дружини і протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.

Зазначена норма не поширюється на випадки, коли батьківство визнане іншою особою, а також коли є рішення суду про виключення даних про батьківство зі свідоцтва про народження дитини, що набрало законної сили.

Хотілося б зауважити, що більшість проблем, що виникають при розлученні, можна було б запобігти шляхом укладання шлюбного контракту. Більш того, сам процес складання шлюбного контракту може сприяти формуванню більш відповідального підходу до вирішення питання про створення сім’ї, і буде запорукою її збереження в майбутньому.

Тому ми радимо звернутися до адвоката у сімейних справах, він допоможе вам швидше вирішити ситуацію. Відвертість з клієнтом – один з перших пунктів у списку пріоритетів нашої юридичної компанії.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист», готове забезпечити правовий захист в Києві та Київській області.

Можете звертатися до наших адвокатів з наступних питань:

1.Розірвання шлюбу і супутні сімейні спори.

2.Отримання юридичного висновку, аналіз шлюбного договору.

3.Юридичні питання, пов’язані з так званим цивільним шлюбом.

4.Встановлення батьківства, виплата аліментів.

5.Укладення шлюбу з іноземним громадянином.

Будьте впевнені, Ваші інтереси представлятиме справжній професіонал.



Катерина Лаврик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Розлучення та поділ майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *