Що робити у випадку, якщо з Вас намагаються стягнути кредит, який Ви не брали? (підпис боржника підроблена)

незаконне оформлення кредиту

Досить часто ми стикаємося з проблемою незаконного обвинувачення в несплаті заборгованості по неіснуючому кредиту. Для того, щоб себе вберегти від подібних ситуацій, слід для початку перевірити інформацію, попередньо звернувшись до банку, фінансову установу або онлайн в Українське бюро кредитних історій з проханням дати виписку по кредиту. Якщо інформація підтвердилася, звертайтеся до правоохоронних органів, написавши заяву в поліцію про незаконне оформлення кредиту на Вас.

незаконне оформлення кредиту

Наступним кроком буде звернення до кредитора чи колектора з повідомленням про те, що Ви особисто кредит не брали Також варто отримати від банку завірені копії договорів про кредитування.

Варто звернутися до фахівців адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» щодо виявлення ознак підробки договору та документів.

       Наші фахівці допоможуть Вам переконати банк чи фінансову установу в підробці документів та складанні заяви про скоєння злочину.

 Також юристи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» повідомлять про підробку документів Національний банк України. Наші фахівці підготують позов до суду, де доведуть Вашу невинуватість. 

В судовому порядку слід доводити, що договір підписаний не Вами та був укладений шахраєм.

В суді варто заявити клопотання про проведення почеркознавчої експертизи. Виявити онлайн – підробку складніше. Слід додати, що підробка документів за ст. 358 ККУ, карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Варто зазначити, що позовна давність складає 3 (три) роки за основним кредитом та рік за штрафними санкціями.

Для уникнення помилок в майбутньому слід уникати розголошення про себе інформації: дані паспорт та коду. Не слід дозволяти копіювати сторінки Вашого паспорта, залишати його в якості застави. Не варто пересилати скан – копії сторінок Вашого паспорта не перевіреним, підозрілим особам. Слід бути обережним та залишати  Ваші дані лише на надійних сайтах та організаціях; не повідомляйте Ваші дані через соціальні мережі та по телефону.

Володимир Слизченко, адвокат

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Борги по кредитам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *