Оскарження кадастрової вартості земельної ділянки.

кадастрова вартість земельної ділянки

Ринок землі на сьогодні стрімко зростає. В результат цього постає питання кадастрової вартості земельної ділянки.

Будь-які дані про зареєстровані об’єкти підлягають обліку земельними органами. Як правило, земля і будівлі на ній мають досить вагому вартість. Однією з важливих характеристик обліку об’єктів нерухомості є саме їх кадастрова вартість, тобто вартість, встановлена для них державою.

Кадастрова вартість земельних ділянок – це розрахункова величина, що визначається в результаті державної кадастрової оцінки землі з урахуванням їх класифікації за цільовим призначенням. Ця величина може змінюватися.

Кадастровою вартістю вважається результат виконаних у відповідності із законодавством оцінки вартості землі за плату.

Знати про кадастрову вартість землі необхідно при сплаті податку на майно, укладання договорів купівлі – продажу, розподілу майна, розрахунку платежів при спадкуванні, оформленні іпотеки.

Для оцінки кадастрової вартості необхідно враховувати площу об’єкта, розташування, районну інфраструктуру, технічні характеристики земельної ділянки.

Кадастрова вартість регулюється законами України «Про оцінку земель», «Про державний земельний кадастр», «Про землеустрій».

Досить часто органи місцевого самоврядування встановлюють економічно необґрунтовану завищену кадастрову вартість земельної ділянки для наповнення місцевого бюджету. При цьому порушуються права підприємців, власників нерухомості та орендарів.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам в оскарженні рішень місцевої влади, якими затверджена ця кадастрова оцінка.

Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» також допоможуть у замовлені незалежної експертизи оцінки кадастрової вартості, в тому числі порівняно з іншими аналогічними землями в місцевості.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *