На що слід звертати увагу при укладанні договору на перевезення автотранспортом?

договір на траспортні послуги

Правові відносини у сфері транспортного перевезення потребують письмового підтвердження. Договірні відносини, які виникають між контрагентами, регулюються Цивільним та Господарським кодексами України.

Згідно ч.2. ст. 909 ЦК України договір перевезення вантажу укладається у письмовій формі. Відповідно до ч.4 ст.909 ЦК України, законом можуть бути передбачені особливості укладення договору перевезення вантажу.

Порядок укладання цивільно-правових договорів визначений в статтях 638-650 ЦК України. Відповідно до ч. 2 ст. 638 ЦК України договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) іншою стороною.

Перед укладанням договору, варто ознайомитися з усіма його умовами. Обов’язково слід звернути увагу на предмет, ціну, порядок оплати, ризики та штрафні санкції, рівень відповідальності за договором. Якщо виникають питання в процесі підписання договору, варто обговорити з контрагентом умови, а в разі незгоди – дійти до спільного рішення та врегулювати окремі його пункти.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» нададуть Вам кваліфіковану правову допомогу для захисту Ваших законних прав та інтересів в процесі укладання договорів перевезення вантажу, а саме : відшкодування збитків, відшкодування вартості майна, яке було втрачене, стягнення заборгованості.

Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» в процесі роботи використовують індивідуальний підхід до кожного клієнта, уважно та відповідально вивчають всі матеріали справи, фіксують всі порушення та докази, які потім використовують в судовому порядку, готують претензії про втрачений / пошкоджений вантаж, позовні заяви.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *