У чому небезпека фіктивного шлюбу?

недійсним шлюбу

Відповідно до ч. 2. ст. 40 СК України, шлюб є фіктивним, якщо його укладено жінкою та чоловіком або одним із них, без наміру створення сім’ї та набуття прав та обов’язків подружжя. До цієї статті ще належить шлюб, укладений без вільної згоди одного з подружжя.

Визнати шлюб фіктивним, можна в судовому порядку. В Україні за укладення фіктивно шлюбу не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності.

Судові справи про визнання недійсним шлюбу в силу його фіктивності ускладнюються тим, що, як правило, складно довести нещирість намірів подружжя.

Фіктивний шлюб більше заключають для того, щоб один отримав гроші, а другий – можливості. Найпоширеніші – це шлюби з іноземцями. Для чого це потрібно, перш за все, щоб отримати посвідку на постійне проживання, а після і громадянство. В наш час, жінки досить часто відгукуються на такі пропозиції. Це начебто легкі гроші, ніхто про це не дізнається, через пару місяців можна і розлучитися. Проте якщо чоловік не згоден на розлучення, то жінка повинна починати шлюборозлучний процес з допомогою адвокатів, або подавати в суд з метою визнання шлюбу недійсним.

Наші адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», допоможуть вам забезпечити правовий захист в Києві та в Київській області.

       Так, в чому ж небезпека фіктивного шлюбу?

  1. Погрози від фіктивного чоловіка або його посередників. Це досить часте явища. Тому, що іноземці більше зацікавлені в шлюбі, ніж ви, у зв’язку з можливістю отримання громадянства.
  2. Подальші складнощі в укладанні справжнього шлюбу. Якщо жінка захоче вступити в справжній шлюб, вона не зможе це зробити, поки не оформить розлучення з фіктивним чоловіком. Тоді як розлучення – це тривалий процес.
  3. Анулювання дозволу на проживання (тимчасової посвідки), якщо контролюючі органи запідозрять що шлюб фіктивний.
  4. Поділу майна. Не забувайте, якщо ви навіть не проживаєте разом, але придбали якесь майно, при розлученні вам прийдеться його ділити.

Подумайте, чи варто укладати такий шлюб і які наслідки можуть вас чекати. А краще звертайтеся до наших сімейних адвокатів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», для отримання консультацій та складання позовних заяв. Ми захистимо повністю ваші права від неприємних наслідків розлучення і поділу майна.

Будьте впевнені, Ваші інтереси представлятиме справжній професіонал.



Катерина Лаврик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Розлучення та поділ майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *