Чи можу я повернути в магазин уцінене взуття або замінити?

повернути в магазин уцінене взуття

Перелік товарів, що не підлягають обміну або поверненню визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 р. № 172 «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про захист прав споживачів» і є вичерпним. Взуття не входить в перелік товарів що не підлягають обміну або поверненню.

Адвокат із захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» наголошує, що продавець не має права відмовити в обміні або поверненні товару, не включеного до переліку, якщо він відповідає всім вимогам, передбаченим статтею 9 Закону «Про захист прав споживачів». Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги), зокрема умови придбання товару зі зниженою ціною. Деякі продавці виставляють окремі умови щодо повернення уціненого товару. В такому випадку інформація повинна бути загально доступною і розміщеною у приміщенні магазину. В такому випадку, перед продажем уціненого товару, споживача необхідно проінформувати про наслідки доступній письмовій формі.

Продавці вдало користуються незнанням споживачами своїх прав, Адвокат із захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможе вам захистити свої права та досягнути бажаного результату.

 

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Права споживачів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *