Ваш агро бізнес став об’єктом рейдерського захоплення?

рейдерське захоплення аграрного бізнесу

Бізнес в Агро секторі є одним з найпривабливіших для рейдерства в зв’язку з наявністю великих майнових активів та швидкої окупності.  Існують різні форми рейдерства, в сучасній практиці частіше зустрічаються рейдерські захоплення з “ілюзією законності”, коли рейдери переводять права власності на себе, одночасно фізично проникаючи в бізнес.

аграрний бізнес

Адвокат у сфері Агро бізнесу Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» рекомендує в впершу чергу вживати дії на виявлення ознак рейдерської зацікавленості.  Моніторинг інформації про компанію та учасників в державному реєстрі речових прав, судовому реєстрі на предмет підозрілих активностей і позовів.  Сприятливими умовами для рейдерів є неефективний менеджмент, внутрішні конфлікти між учасниками, складені з порушенням, а також не в повному обсязі документи.  Рекомендується мати повний пакет дублікатів установчих і правовстановлюючих документів, котрі будуть зберігатися в надійному місці, наприклад в банківському сейфі.

Адвокат власника агро бізнесу Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» приведе документи у відповідність з законом та інтересами пайовиків.

Варто провести моніторинг і звернути увагу на деяких контрагентів, які можуть штучно створювати умови для боргових зобов’язань.

Якщо виявлена ​​пряма загроза, варто накласти заборону на проведення реєстраційних дій в реєстр нерухомого майна і періодично робити цю процедуру власником майна.

Коли захоплення вже сталося Адвокат власника агро бізнесу проведе ряд дій, таких як:

  1. підготує заяву про скоєння злочину, подасть заяву в правоохоронні органи і доб’ється його реєстрації в в реєстрі досудових рішень;
  2. ініціює проведення слідчих дій у рейдерів, таких як проведення обшуків;
  3. заявить клопотання про накладення арештів на врожай, а також майновий комплекс для його збереження і повернення законному власнику.

Якщо агро бізнес захопили «згідно із законом», адвокат оскаржить рішення суду, в разі необхідності доведе справу до вищої судової інстанції з приведенням до виконання рішення, яке буде відповідати інтересам законного власника бізнесу.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Корпоративні права

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *