Як стягнути збитки при пошкодженні вантажу транспортною компанією?

збитки при пошкодженні вантажу

Відповідно до Господарського кодексу України, якщо в результаті пошкодження вантажу, його якість змінилася до неможливості його використання за призначенням в подальшому, отримувач вантажу має право від нього відмовитися та вимагати відшкодування збитків за заподіяну шкоду.

Але як бути у випадку коли отримувач підписав всі документи, а лише потім помітив недоліки вантажу? В такій ситуації необхідна допомога адвоката для складання акту/претензій про пошкоджений вантаж.

    Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» мають позитивний досвід врегулювання спорів, які пов’язані з пошкодженням Вашого вантажу.

Відповідно до Правил перевезення вантажів, записи в акті засвідчуються підписами вантажовідправника (вантажоодержувача) і водія. Односторонні записи в акті, як вантажовідправника (вантажоодержувача), так і водія вважаються недійсними. Жодна зі сторін не має права відмовитися від підписання акта. У разі незгоди зі змістом акта, як передбачають Правила перевезення вантажів, кожна зі сторін має право викласти в ньому своє бачення в рядку “Особливі відмітки” і засвідчити підписом відповідної сторони.

Часто бувають ситуації, коли водій відмовляється підписувати ТТН в разі пошкодження, нестачі вантажу. При відмові від складання акта або від внесення записів у товарно-транспортну накладну у випадках недостачі, псування або ушкодження вантажу акт складається за участю представника незацікавленої сторони. Для засвідчення складання акта на вільному місці зворотного боку товарно-транспортної накладної зазначається дата складання і про що складений акт (наприклад: “Про недостачу місць”, “Про порушення пломби” та ін.).

Згідно Правил перевезень вантажів, перед поданням вантажовідправником або вантажоодержувачем позову на Перевізника обов’язково треба пред’явити йому претензію. Претензії, які виникають із перевезення вантажів, включаючи повну або часткову втрату вантажу, порушення строків чи інших умов доставки вантажу, пред’являються Перевізнику, з яким укладено Договір на перевезення. Перевізник зобов’язаний розглянути заявлену претензію і повідомити заявника про її задоволення або відхилення протягом трьох місяців. Якщо спір не вдається врегулювати шляхом переговорів, варто подати позов до суду.

Для страхування себе від вищезазначених ситуацій важлива фото – та відеофіксація порушення в присутності незалежних свідків, які зможуть дати неупереджені покази.

Також при розгляді спорів варто залучати незалежного експерта чи організації, які зможуть перевірити Перевізників.

Перед укладенням договорів з перевізниками, слід переглянути відгуки про них на сайтах та перевірити їх у відкритих реєстрах. Обов’язковим є страхування вантажу від форс – мажорних випадків.

   Також рекомендуємо наших спеціалістів адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» для уникнення помилок у майбутньому, а саме: скласти юридично правильно та вигідно сааме для Вас договір та передбачити всі умови та ризики, а також в оскарженні порушення договору контрагентом.

Дуже важливою є допомога наших фахівців в оцінці суми збитків на Вашу користь, а також обсягів заподіяної шкоди.

Крім того, принциповою є фіксація факту порушення цілісності вантажу. Для цього слід звернутися до професіоналів адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» для складання документів, які будуть використовуватися в суді як докази на Вашу користь.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *