Чи правильно Інтернет-магазин відмовляється повертати мені гроші за придбаний костюм, а пропонує лише обмін?

відмовляється повертати мені гроші

Продавці не бажають втрачати покупця та зменшувати свої продажі, тому пропонують, а іноді й нав’язують покупцеві, який хоче повернути товар будь-яку альтернативу та обмін. Якщо товар не включений Перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну та поверненню, затверджений постановою КМУ від 19 березня 1994 р. N 172 покупець має право повернути товар продавцеві та повернути свої кошти.

      Права і обов’язки у відносинах між продавцями та споживачами регулює Закон України «Про захист прав споживачів». Покупець має право на повернення товару та отримання своїх коштів на протязі 14 днів, якщо товар не пошкоджено, без слідів експлуатації та цілісним пакуванням.

Відповідно до Статті 13 пункт 4 Закону споживач має право розірвати укладений на відстані договір шляхом повідомлення продавця (виконавця) про це протягом чотирнадцяти днів з моменту підтвердження інформації або з моменту одержання товару чи першої поставки товару.

Адвокат із захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» зазначає, якщо продавець не бажає повертати кошти, ви маєте право вимагати неустойку в розмірі одного відсотка вартості продукції за кожен день затримки повернення грошей, стаття 12 пункт 9 Закону.

Незалежно від того придбали товар в інтернет магазині або у приміщенні магазину продавець повинен надати платіжний документ що підтверджує сплату за товар.

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Права споживачів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *