Як користуватись електронним кабінетом платника податків?

електронний кабінет

«Електронний кабінет платника» — це модернізований електронний сервіс, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/ , а також через офіційний портал ДФС України. Сервіс складається із двох частин: загальнодоступної та закритої.

Юристи з  податків Адвокатського об’єднання “Європейський правозахист” нададуть Вам детальну інформацію, як правильно користуватись даним ресурсом.

Користуватися функціоналом відкритої частини сервісу можна без ідентифікації особи, тобто без використання електронного цифрового підпису.

Через відкриту частину сервісу громадян (платник) має  змогу:

  • Скористатись інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними. Ознайомитись з даними реєстрами можливо за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers

   Робота з сервісом у приватній частині (особистий кабінет) здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП), який безкоштовно можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема  АЦСК ІДД ДФС України (http://acskidd.gov.ua/).

Приватна частина Електронного кабінету платника включає наступні сервіси:

  • Новини;
  • Інформація з реєстрів;
  • Персоніфікований податковий календар;
  • Перегляд облікових даних платника (розділ Облікові дані платника). Доступ до особистої інформації (реєстраційні та облікові дані, відомості про керівників; присвоєння ознаки неприбутковості і т.д.
  • Перегляд та друк раніше поданої звітності (розділ Перегляд звітності); Перегляд раніше поданої податкової, пенсійної та статистичної звітності до ДПС незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях до центрів обслуговування платників податків.
  • Подання звітності в електронному вигляді до органівДПС, пенсійного фонду та статистики (розділ Введення звітності). Можна сформувати, заповнити, перевірити та надіслати в електронному вигляді будь-який звітний документ.
  • Листування з органами ДПС (розділ Листування з ДПС). надає можливість електронного листування користувача з органами ДПС в довільній формі.
  • Перегляд вхідних/вихідних документів (розділ Вхідні/вихідні документи). Перегляд вхідної кореспонденції, в тому числі отриманих квитанцій щодо приймання та обробки податкової звітності, інформаційних повідомлень, кореспонденції тощо, надісланої користувачу електронного кабiнету.
  • Подання заяв, запитів для отримання інформації (розділ Заяви, запити для отримання інформації). Цей пункт є прямим посиланням на підмножину звітів групи J13 або F13 в режимі «Введення звітності» та надає можливість створити найбільш популярні заяви і запити щодо отримання певної інформації від ДПС.
  • Інформація про стан розрахунків з бюджетом (розділ Стан розрахунків з бюджетом). В даному пункті відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить наступну інформацію по кожному виду платежу.
  • Реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних (розділ Реєстрація ПН/РК). Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), реєстраціяакцизних накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних.
  • Інформація з реєстрів операцій та транзакцій в системі Електронного адмініструванняПДВ а також «Показники СМКОР», «СЕА РП» (розділ Система електронного адміністрування ПДВ , Система електронного адміністрування реалізації пального). Сервіси доступні в системах електронного адміністрування ПДВ та електронного адміністрування реалізації пального. Доступ до даних ЄРПН в режимі реального часу щодо складених платниками ПДВ чи їх контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування в розрізі статусів.

     Посадові особи підприємств, установ  та організацій, інформацію про яких було надано за формою J1391103,  отримують також доступ до таких сервісів, як:

  • інформація з реєстру податкових накладних, реєстрація ПН та розрахунків коригування до них в ЄРПН, інформація з реєстрів операцій та транзакцій  в системі ЕАПДВ.

Детальну інформацію Ви можете отримати зателефонувавши нашим юристам з податкового права “Європейський правозахист”, ми з радістю надамо Вам кваліфіковану консультацію з будь-яких питань, які стосуються податкового права.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Оподаткування фізичних осіб

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *