Які інвестиції в Україну треба внести, щоб іноземцю одержати посвідку на проживання в Україні?

інвестиції в Україну

Юристи Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» готові надати відповідь на всі запитання стосовно процесу отримання посвідки на проживання в Україні через інвестиції, а також організувати всю процедуру безпечно й максимально комфортно.

Одразу слід зазначити, що хибним є вважати, що придбавши житло на території України для власних потреб, можна отримати право на набуття громадянства України!

Отже, відповідно до чинного міграційного законодавства України однією з підстав для іноземця отримати посвідку на постійне або тимчасове проживання в Україні є: зробити іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше ста тисяч доларів США. За допомогою такої інвестиції отримується дозвіл на імміграцію в Україну, який у подальшому буде подаватися у територіальні органи Державної міграційної служби України.

Щоб оптимально здійснити іноземні інвестиції в економіку України, треба створити та зареєструвати нове підприємство відповідно до законодавства України. Або ж внести частку у статутний капітал вже діючого на території України підприємства.

Це не єдині форми для здійснення іноземної інвестиції в економіку України. Однак даний варіант має значний попит серед іноземців, тому розглянемо його докладніше.

Інвестувати можна в іноземній валюті, що визнається конвертованою Національним банком України. До найбільш поширених належать долар США та євро, також австралійський, канадський, гонконгівський, сінгапурський долари, фунт стерлінгів, швейцарський франк, датська, норвезька та чеська крони, польський злотий, японська єна, китайський юань, корейська вона. Гривня для інвестиції не підійде, оскільки згідно з ЗУ «Про імміграцію» мова йде саме про іноземну конвертовану валюту. Те ж стосується і інших форм інвестування. Акції та корпоративні права хоч і кваліфікуються як інвестиція, але не є підставою для отримання посвідки на проживання.

Для здійснення інвестиції в подальшому іноземцю потрібно відкрити інвестиційний рахунок у банку в Україні.

Інвестиційний рахунок – поточний рахунок в іноземній валюті 1 та 2 групи Класифікатора іноземних валют і банківських металів та/або в гривнях, відкритий іноземним інвестором у банку виключно для здійснення ним інвестиційної діяльності в Україні, а також для повернення іноземної інвестиції та прибутків, доходів, інших коштів, одержаних цим іноземним інвестором від інвестиційної діяльності в Україні, та пов’язаних з такою діяльністю операцій.

Крім того, з огляду на вимоги чинного законодавства України  щодо пакету документів, який подається при оформленні посвідки на проживання в Україні, існує багато “підводних каменів”.

Особі, яка розраховує отримати посвідку на проживання в Україні, потрібно розуміти, що цей процес вимагає значного часу (від 6 місяців до року).

Висококваліфіковані юристи Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть розробити схему інвестування конкретно для Вашої ситуації та розкажуть, як, коли і в якому порядку Ви зможете розпоряджатися коштами далі.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Міграційне законодавство 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *