Що робити, якщо «Укрзалізниця» утримує Ваш вантаж?

Укрзалізниця утримає ваш вантаж

Кожного дня ми стикаємося з труднощами, особливо, коли це пов’язано з отриманням вантажу. Зазвичай, це доволі бюрократична процедура, яка потребує тривалого часу та людських ресурсів.

Відповідно до п.4., п. 6, п. 8 Правил видачі вантажів, які зареєстровані в Міністерстві юстиції України від 24.11.2000 р. № 862/5083, затверджені наказом Міністерства транспорту України № 644 від 21.11.2000 р., якщо залізниця не повідомить про прибуття вантажу, то одержувач звільняється від внесення плати за користування вагонами (контейнерами) і за зберігання вантажу до того часу, як буде надіслано повідомлення.

У разі неможливості повідомити одержувача про прибуття вантажу з причин, які залежать від нього, плата за користування вагонами (контейнерами) нараховується після закінчення 2 годин з моменту фактичної подачі вагонів. Для одержання вантажу, адресованого підприємству, організації, установі або громадянину-суб’єкту підприємницької діяльності, одержувач повинен надати станції довіреність. Датою фактичної видачі вантажу вважається дата його вивозу з території станції в разі вивантаження засобами залізниці або дата подачі вагона під вивантаження, якщо воно здійснюється одержувачем на місцях загального або незагального користування.

Як відомо, левову частку доходів «Укрзалізниці» становлять вантажні перевезення.

Часто «Укрзалізниця» утримує вантаж, що спричиняє довгі очікування, втрату термінів отримання, фінансові витрати.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе у пришвидшенні термінів отримання вантажу шляхом надання правової підтримки.

Враховуючи вищезазначені обставини, постає необхідність у допомозі кваліфікованих фахівців: юриста по транспортному перевезенню, адвоката власника вантажу та адвоката – отримувача вантажу.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» гарантує кваліфіковану допомогу у написанні претензій щодо порушення термінів утримання вантажу, з’ясуванні всіх обставин та причин такого утримання, подачі позовної заяви до суду.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *