Як громадянину Афганістану одержати учбову візу в Україні?

оформлення учбової візи для в’їзду в Україну

        Відповідно до законодавства України іноземні громадяни та особи без громадянства мають рівні права на навчання в Україні незалежно від статі, раси, національності, соціального й майнового стану, роду і характеру занять, світогляду, віросповідання, місця проживання й інших обставин.

Однак, як стверджують правники Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист», аби стати студентом в Україні, іноземцю необхідно докласти великих зусиль, тому що процедура отримання учбової візи громадянином Афганістану,  в нашому випадку, не є легкою.

Для того, щоб отримати позитивний результат в отриманні такої довгострокової візи (довгострокова віза оформляється іноземцям та особам без громадянства для в’їзду в Україну з метою оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в Україні на строк, що перевищує 90 днів, та оформляється уповноваженим державним органом як багаторазова на 90 днів, якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України), як учбова віза, важливо відповідати всім вимогам, що застосовуються до такої візи, надаючи правильно оформлений повний пакет документів до відповідного органу, що уповноважений розглядати його.

Куди звернутися? Для оформлення учбової візи для в’їзду в Україну іноземцю з Афганістану необхідно звернутися до уповноваженого органу (закордонної дипломатичної установи України; департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України; представництва Міністерства закордонних справ України на території України).

Департамент консульської служби МЗС України рекомендує всім іноземцям, які мають намір звертатися за оформленням учбової візи, попередньо заповнити візову анкету та зареєструвати візове клопотання на веб-сторінці. Наявність попередньо зареєстрованої, роздрукованої і власноруч підписаної заявником візової анкети та супровідних документів значно спростить подання візового клопотання.

Варто передбачити: документи для оформлення візи необхідно подавати не раніше ніж за 3 місяці до початку запланованої поїздки.

Важливо! Документи, видані компетентними органами іноземної держави, що є складовими при оформленні учбової візи іноземцем з Афганістану, повинні бути легалізовані, якщо інше не передбачено законом чи міжнародним договором України, та подані разом із засвідченим в установленому порядку перекладом на українську мову, а у разі відсутності такої можливості – на англійську мову.

Крім того, звертаємо Вашу увагу на те, що до складного переліку документів обов’язково входить оригінал Запрошення на навчання/ стажування, видане вищим навчальним закладом України.

         Строки оформлення (довгострокової)  учбової візи для іноземця з Афганістану:

♦ у терміновому порядку – до 5 робочих днів з дня отримання необхідних документів (за бажанням заявника);
♦ у звичайному порядку – до 10 робочих днів з дня отримання необхідних документів, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України (може бути продовжено до 30 робочих днів у разі необхідності проведення додаткових перевірок).

         Вартість оформлення (довгострокової)  учбової візи для іноземця з Афганістану:

За оформлення візи закордонною дипломатичною установою України справляється консульський збір за тарифною ставкою 65 доларів США. За термінове оформлення віз чи оформлення їх у позаробочий час консульський збір справляється у подвійному розмірі.

У разі відмови в оформленні візи громадянину Афганістану консульський збір не повертається!

Отже, якщо Вам складно розібратися в такому питанні, Вам не уникнути помилок, як наслідок втратиться час та взагалі можливість отримати учбову візу в певний період.

Звертайтесь до кваліфікованих юристів АО «Європейський правозахист», які зроблять все правильно з першого разу. Не гайте часу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *