Встановлення меж земельної ділянки в суді.

Встановлення меж земельної ділянки в суді

Встановлення меж земельної ділянки – це визначення за допомогою спеціальних пристроїв геодезії місцезнаходження поворотних точок землі та закріплення їх межовими знаками.

Згідно  статті 106 Земельного кодексу України, власник земельної ділянки має право вимагати від власника сусідньої земельної ділянки сприяння у встановленні меж, відновленні межових знаків у випадках їх зникнення, переміщення.

Різновиди межових знаків і порядок їх відновлення меж встановлюються органами центральної влади у сфері земельних відносин.

Встановлення меж земельної ділянки передбачено Законом України «Про землеустрій»  та Інструкцією про встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та їх закріплення межовими знаками.

Відповідно до ст. 158 Земельного кодексу України, земельні спори вирішуються судами, органами місцевого самоврядування та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть Вам у вирішенні питання встановлення меж земельної ділянки у судовому порядку та захистять Ваші права.

Також адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе Вам вирішити спір шляхом досудового врегулювання, залучивши відповідних фахівців по земельних питаннях.

Якщо Ви помітили, що межові знаки знищені / пошкоджені, користування земельно ділянкою відбувається без Вашого відома, бачите порушення меж, зверніться до юристів адвокатського об’єднання «Європейський правозахист».

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *