В чому небезпека використання типових договорів оренди?

типових договорів оренди

Типові договори оренди затверджуються Постановами Кабінету Міністрів України, наказами Фонду держмайна тощо. Так, договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом затверджений Постановою КМУ від 02.06.2021 р. за № 572; примірний договір оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства та примірний договір оренди нерухомого майна, іншого окремого, індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності, затверджені Постановою КМУ від 12.08.2020 № 820.

Типовий договір оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до державної власності та примірний договір про відшкодування витрат балансоутримувача на отримання орендованого нерухомого майна та надання комунальних послуг орендарю, затверджені наказом Фонду державного майна України від 23.08.2000 № 1774, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 21.12.2000 № 931/5152.

         Юристи по оренді адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» знають всі тонкощі та особливості складання договорів оренди.

Типові договори є уніфікованими та стандартизованими. Небезпека їх використання полягає у неможливості їх адаптації під кожну юридичну ситуацію, оскільки це може суттєво змінити такий договір.

Також в типових договорах орендна плата розраховується на законодавчому рівні відповідно до методик та розрахунків, що може бути не вигідним для сторін. В типовий договір не бажано вносити зміни, оскільки це може порушити його цілісність.

Умови типового договору може бути складно оспорити в судовому порядку, оскільки вони затверджені законодавчими актами.

         Адвокати адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть вам оспорити типовий договір оренди в судовому порядку.

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Оренда майна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *