Мені продали телевізор без інструкції на українській мові?

продали телевізор без інструкції

Відсутність інструкції на українській мові це перша ознака того що телевізор ввезено по «сірій» схемі і пристрій не сертифікований на території України. При використанні такого телевізора скоріше всього будуть обмежені більшість електронних сервісів на які розраховує покупець, оскільки ліцензійні умови розроблені для інших регіонів. В таких випадках виробник може відмовити у гарантійному обслуговуванні, тоді доведеться платити за гарантійний ремонт. Як правило такі телевізори майже вдвічі дешевше від ринкової вартості офіційних дилерів, але це не гарантує коректної роботи та безоплатного гарантійного обслуговування. Варто мати на увазі, що сам аппарат відноситься до одного виробника, а програмне забезпечення та контент який з його транслюється це зовсім інші виробники та ліцензійні умови. Найпростіший шлях це скачати з інтернету інструкцію на українській мові до даної моделі, але функції викладені в ній можуть відрізнятися силу регіональних особливостей.

Оформлення експлуатаційних документів регулюється Порядком гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів затвердженим Постановою КМУ від 11 квітня 2002 р. N 506.

     У пункті 8 Порядку Експлуатаційні документи повинні відповідати ГОСТу 2.601-95  «Эксплуатационные  документы» і вимогам цього Порядку. На товари іноземного  походження, що ввозяться в Україну, експлуатаційні документи повинні бути виконані державною мовою та мовою держави походження товару.

Відповідно до пункту 14 Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів не дозволяється  приймати  до  реалізації   товари без експлуатаційних документів, оформлених відповідно до цього Порядку.

Адвокат із захисту прав споживачів Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» радить повернути даний товар продавцеві на протязі 14 днів. Якщо пройшло більше 14 днів, та телевізор не працює належним чином, Адвокат із захисту прав споживачів радить звернутися до офіційного представника постачальника щодо вирішення питання легалізації даного пристрою на території України. Це може бути шляхом встановлення плати із окремим серійним номером або іншого вузла, вартість деталей та ремонту вже визначає офіційний сервісний центр.

 

Володимир Слизченко, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Права споживачів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *