Які умови для поділу земельної ділянки?

поділ земельної ділянки

Досить часто ми стикаємося з поділом земельної ділянки.  Поділ може проводитися для різної мети: дарування, обмін, продаж своєї частини. Поділ земельної ділянки можна здійснити у разі виявлення бажання власника земельної ділянки  за умови відсутності порушення меж ділянки; при відчуженні однієї чи декількох частин земельної ділянки; розподіл землі в натурі чи в результаті поділу; якщо після поділу кожна з новостворених частин зможе стати самостійно ділянкою.

Підставою для поділу землі є нотаріально засвідчена заява власника земельної ділянки та відповідна технічна документація на поділ такої ділянки, розроблена землевпорядною організацією. Технічна документація подається на розгляд Держгеокадастру за місцем знаходження земельної ділянки. Після розгляду присвоюється витяг з кадастру. Кожній земельній ділянці після поділу присвоюється новий кадастровий номер. Для реєстрації права власності на земельну ділянку, яка утворилася в результаті поділу, варто звернутися до нотаріуса чи до центру надання адміністративних послуг.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» допоможе Вам у подачі відповідних документів для оформлення права власності на земельну ділянку.

Також потрібна нотаріально засвідчена копія правовстановлюючого документу на земельну ділянку (договір – купівлі продажу, державний акт на земельну ділянку, договір дарування тощо); копії паспорта та ідентифікаційного номера. У випадку наявності кількох власників земельних ділянок (спільна часткова власність), відбувається укладання нотаріального договору про поділ земельної ділянки між співвласниками. Якщо земельна ділянка ділиться не окремими рівними частинами, необхідна кадастрова зйомка такої земельної ділянки.

Адвокатське об’єднання «Європейський правозахист» надасть доступну правову допомогу в оформленні права власності на поділ земельної ділянки.

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *