Які транспорті послуги ліцензуються в Україні?

ліцензія транспортних послуг

      Транспортні послуги на сьогодні займають важливий сегмент українського експорту послуг, який розвивається швидкими темпами.

На території України ліцензуванню підлягають послуги по перевезенню пасажирів автомобілями, морським, річковим, залізничним транспортом.

Діяльність щодо перевезення регламентується Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про транспорт», «Про автомобільний транспорт», Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222-VIII (далі – «Закон») та Постановою Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2015 року № 1001 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом» (далі – «Постанова») тощо.

Згідно вищезазначених нормативно – правових актів ліцензуванню підлягають : перевезення пасажирів, небезпечних вантажів небезпечних відходів річковим, морським, автомобільним, залізничним та повітряним транспортом та міжнародні перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

Часто при отриманні ліцензії виникають бюрократичні труднощі, відмова у видачі ліцензії. Відповідно до ст. 5, ч. 2 ст. 13 Закону, оскаржити рішення про відмову можна звернувшись до експертно- апеляційної ради з питань ліцензування та суду.

      Фахівці адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» допоможуть у написанні позову до суду, звернення до експертно – апеляційної комісії та представництві Ваших інтересів у судах.

Отримання ліцензії є обов’язковою умовою для здійснення господарської діяльності у сфері перевезення.

Відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, або у період зупинення дії ліцензії, у разі якщо законодавством не передбачені умови провадження ліцензійної діяльності у період зупинення дії ліцензії, або без одержання документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди) тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або пов’язані з отриманням доходу у великих розмірах тягнуть за собою накладення штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

На практиці відома процедура безпідставної видачі штрафів. Саме тому важливо звертатися до професійно адвоката на початковому етапі справи. Наші спеціалісти є досвідченими фахівцями, які знають «підводні камені» Ваших проблемних ситуацій.

Довіра та гарантія – це принципи роботи адвокатського об’єднання «Європейський правозахист».

 

 

 

 

 

Ігор Балик, адвокат

Пишіть нам в мессенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Земельні відносини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *