Які вимоги до створення і реєстрації фермерського господарства в Україні?

Створення фермерського хозяйства

Фермерське господарство є однією з найпоширеніших форм підприємництва в агро секторі.

 Створення та діяльність фермерських господарств регулюється Законом про “Фермерське господарство”, Земельним кодексом та іншими нормативно-правовими актами.  Істотна особливість даної форми підприємництва є те, що його учасниками можуть бути тільки члени сім’ї та / або родичі, а також одноосібно. 

Фермерське господарство реєструється як юридична особа або фізична особа підприємець.  Для юридичної особи установчим документом є статут, для фермерських господарств без створення юридичної особи – Договір (декларації) про створення фермерського господарства. 

Адвокат у сфері Агро бізнесу Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» становить установчий документ з урахуванням дотримання інтересів його членів і норм закону.  Фермерське господарство підлягає державній реєстрації за умови придбання в право власності або а тимчасове користування земельну ділянку.

  Третій розділ Закону про “Фермерське господарство” передбачається підтримка держави новоствореним фермерським господарствам на певний період часу, від 3-х до 5-ти років.

   Землі фермерського господарства можуть складатися із: Земельної ділянки, що належить фермерському господарству як юридичній особі;  ділянки, які належать членам фермерського господарства на праві приватної власності;  Земельної ділянки, що використовується фермерським господарством на умовах оренди.

    Члени фермерського господарства і особи працюють в ньому за контрактом і підлягають обов’язковому державному соціальному страхуванню.

     Адвокат у сфері агро бізнесу Адвокатського об’єднання «Європейський правозахист» супроводжує повний цикл створення фермерського господарства, в тому числі і підготовку в дотриманні необхідних процедур перед реєстрацією фермерського господарства.

Пишіть нам в меcсенджер або телефонуйте: +380900909711

http://bb-zahyst.com/

читати більше: Корпоративні права

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *